Cum să îți crești șansele de a câștiga la Loto. Un bărbat care a câștigat de șapte ori și a încasat aproape 1.000.000 de euro și-a dezvăluit metoda 

de: Ana Anițoiu
04 07. 2023

Un bărbat care a câștigat la Loto de șapte ori și a încasat aproape 1.000.000 de euro a dezvăluit ce metodă de joc i-a asigurat succesul și a explicat care sunt regulile pentru a-ți crește șansele de a primi un premiu sau chiar marele premiu.

Șapte câștiguri la Loto și un singur om

Numeroși oameni visează să câștige la Loto, însă doar câțiva norocoși reușesc să își vadă visul devenit realitate, în timp ce unii oameni sunt suficient de norocoși încât să câștige chiar de mai multe ori.

Printre aceștia din urmă se numără Richard Lustig, din Orlando, Florida, Statele Unite ale Americii, care a devenit milionar după ce a câștigat șapte mari premii la jocurile de loterie sponsorizate de către stat, în perioada 1993 – 2010.

În total, câștigurile lui Richard Lustig s-au ridicat la 1.052.205 de dolari, adică peste 965.000 de euro, care includ un jackpot de 842.152,91 dolari, adică peste 772.000 de euro, pe care l-a obținut în anul 2002.

Însă, câștigătorul la Loto susține că nu doar norocul l-a făcut milionar. Înainte de moartea sa, în anul 2018, Richard a dezvăluit că „pierdea tot timpul” până când a găsit propria formulă care să-i ofere o șansă mai mare de câștig.

Regulă pentru a crește șansele de a câștiga la Loto

Câștigătorul a pretins că a petrecut zeci de ani jucând la Loto în fiecare zi înainte de a deveni faimos pentru câștigurile sale consecutive, dar în primii ani a avut puțin succes. Discutând despre secretele succesului său, Richard a declarat pentru Forbes în 2016:

„Când loteria a ajuns în Florida, eram ca toată lumea: Uau, cumpăr bilete la loterie, câștig o mulțime de bani, mă pensionez, îmi cumpăr un iaht mare și luxos, orice, bla, bla, bla.

La fel ca toată lumea, alergam și cumpăram la întâmplare, cumpăram selecții rapide, adică cumpăram bilete fără niciun plan, fără nicio metodă, sau orice altceva. Ca toată lumea, pierdeam tot timpul.”, a spus el.

În cele din urmă, bărbatul și-a dat seama că trebuie să existe o modalitate de a-și crește șansele și de fiecare dată când ceva funcționa, nota până când a rămas cu formula care l-a făcut să câștige de șapte ori în total.

Prima regulă pe care a urmat-o a fost să stea departe de numerele „quick-pick” generate de computere, despre care spunea că au cele mai slabe șanse. „De fiecare dată când cumperi un quick pick, primești un set diferit de numere; prin urmare, șansele tale vor fi întotdeauna cele mai slabe în jocul respectiv”, a explicat el.

Greșeala pe care o fac cei mai mulți jucători la Loto

De asemenea, el a dezvăluit că cei mai mulți jucători la Loto fac o greșeală pe care el a evitat-o întotdeauna – folosirea zilelor de naștere pentru a alege numerele. Potrivit lui Richard Lustig, această strategie crește riscul de a ajunge la împărțirea premiului, în cazul în care numerele sunt câștigătoare.

„Dacă îți alegi singur numerele și joci doar zilele de naștere și aniversările, împarți potul cu 20-40 de persoane. Dacă nu te limitezi la zilele de naștere, fie vei fi singurul câștigător, fie îl vei împărți cu doar una sau două persoane.”, a spus el.

În loc de alegeri rapide sau zile de naștere, câștigătorul la Loto a recomandat cercetarea numerelor ”bune” înainte de a alege un set și respectarea lor de fiecare dată, folosind un set diferit de numere doar în cazul cumpărării a două bilete.

„Nu uitați, un set de numere câștigă marele premiu, nu numere individuale”, a spus el. O altă cheie a formulei sale de succes a fost aceea de a juca în mod constant. El a adăugat: „Nu ratați niciodată o extragere în jocul pe care îl jucați. În fiecare sâmbătă, în fiecare miercuri, în fiecare săptămână”.

Pe de altă parte, Richard Lustig, care a publicat o carte cu titlul ”Învață cum să îți crești șansele de a câștiga la Loto”, le-a atras atenția jucătorilor că este important să nu se lase prinși prea mult în joc și să cheltuie responsabil, atât cât își permite, nu din banii de cumpărături sau de chirie.